(¯`·._©~F&Z Digital Eyes~®_.·´¯)

By: FAZIZAID

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 9-Jan-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kembara IX - University of Wisconsin

tunjuk apa tu?
elok-elok aina... kang jatuh
jom gi sini pulak
View all 30 photos...
Lepas melawat capitol building, kami jenguk2 kawasan University of Wisconsin. Sebab masa tu cuti, tak ramai penghuni university yanng kami temui. Kawasan yang selalunya sesak dengan manusia pun sunyi sepi jer. Tapi sukalah kawasan ni sebab dekat sangat dengan Tasik Besar tu. Bangunan dia pun cantik macam castle gituh



Pacifica D&B leads kami round2 nak cari tempat parking. Pusing punya pusing, kami pun ambiklah satu jalan ni. Zaid dah terperasan yang Deen masuk jalan haram (i.e. jalan untuk laluan bas sahaja). Tapi sebab kami ni tak moh sesat, so ikut ajalah bekalakng pacifica Deen tu. Lepas tu Zaid nampak ada itu keter polis sudah follow dari belakang. Dalam hati dia dok berdoa agar polis tu nampaklah plet Georgia tu so tak kena saman. Bila kami pusing kanan, keter polis tu pusing kiri. Ahhh lega.



Tapi lepas tu jumpa lagi keter polis tu dok ikut van kami. Gamaknya polis ni ada itu syak wasangka kot... dia potong van kami, dah dok sebelah van Baya... dahlah masa tu Baya tak pakai seat belt... huh kelamkabut jugaklah mak cik tu. So main lambai2 dengan polis tu, lepas jugak. So kami decided masuk ajalah parking lot mana2. Bayar pun bayar lah. Nasib baik hari cuti, so parking free (tapi tak sure, kami masukkan jugak syiling 25 sen 3 keping untuk 45 minit). Lepas park keter elok2, kami pun merondalah kawasan U dengan kami.



Dalam ronda2 ni jumpalah mat saleh ni. Professor agaknya sebab nampak berumur sikit dan berjambang. Dok tanya kami dari mana semua (terus Zaid teringat kes Padri hari tu). Jawab dari Malaysia terus dia kata... oooh so you're muslim and you speak Arabic... pulak dah. So sahlah bukan professor kot. Zaid jawablah yang kami ni memang muslim tapi tak cakap Arab.


Tuesday, 8-Jan-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kembara VIII - Capitol Building, Madison

sebelum bertolak - snow putih + langit biru
Amin jadi model ku
Lepas tu giliran Aina pula
View all 12 photos...
Hari ni pulak kami pergi melawat bandar Madison. Tak jauh sangat dari tempat Deen & Baya (D&B), dalam 1.5 jam jer. Tempat yang kami tuju ialah the Capitol Building. Tak masok dalam pun, cuma keliling bangunan tu sambil ambik gambar.




As you can see, snow tak turun2 lagi. Yang ada cuma saki baki yang hari tu aja.
Walaupun langit cerah terang benderang, tapi suhu teramatlah sejuk. Nak2 bila angin bertiup sepoi2 bahasa.





I am amazed dengan the kids. Pantang nampak snow, mesti nak snow fight.
Tapi dah pesan dah kat bebudak tu, jangan tuju muka atau kepala, sebab ais dia keras sikit. Kang tak pasal2 masuk mata atau telinga.





Kiranya puas hatilah sebab banyak juga gambar yang kami ambik, especially ada snow dan langit pulak biru. Untuk tempat ni saja kami ambik 275 keping gambar. Cantik betul pemandangan. Tapi tak adalah nak upload semua gambar2. Kalau upload pun kami letak kat SINI


Monday, 7-Jan-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kembara VII - Nasi Lemak & Kangkung Belacan

breakfast
lauk nasi lemak
clams
View all 13 photos...
Hari ni Baya menjamu kita orang dengan nasi lemak dan kangkung masak belacan. Lauk tambahan pulak ialah ikan kembung bakar. Rasa macam balik Malaysia pula, nak2 bila makan ramai2 macam ni. Sepinggan dua tak cukup. Lepas makan masing2 tersandar kekenyangan




Sunday, 6-Jan-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kembara VI - Milwaukee

Miller Park
Keter Baya kat depan
Miller Park
View all 25 photos...
Malamnya pulak, derang ajak we all gi round bandar Milwaukee.
Dapatlah tengok rupa tasik besar Lake Michigan tu. Tasik tu beku you!!
Tapi tak adalah kami nak gi meniti atas kepingan ais tu pulak, kang buat terjatuh, kejung pulak kan Tengoklah jugak Miller Park, stadium tempat team baseball Milwaukee Brewers main tu.

Lepas tu kami pergi kat satu parking lot yang kosong ni sebab nak tengok skyline bandar Milwaukee. Ada ais yang cair siangnya, bila malam jadi beku balik. So licin, bolehlah bebudak2 ni main ala2 ice skating.
Lepas tu kami balik rumah tengok citer Orang Minyak....




Saturday, 5-Jan-2008 00:01 Email | Share | | Bookmark
Kembara V - 2nd Time Sledding

arrived at the park
 
 
View all 42 photos...
Oleh kerana tempat yang kami pergi tu tak berapa best untuk sled (licin giler), next kami pergi kat tempat yang satu lagi (Minooka Park). Tak lah jauh sangat dari tempat yang memula tu, tapi tak leh lah jalan. Kang kematu jari2 kaki kan sebab sejuk.

Oh ya, air windshield washer kami dah beku, kerana lupa nak taruk anti-freeze. Terpaksa mintak sikit dari Deen punya. Still tak boleh sebab bahagian bawah dah beku. Walaupun tak snow tapi dek kerana snow yang kat jalan raya mula melting, bila terkena percikan air dari kereta depan, kotor gak lah. Bila ada kesempatan singgah memana gas station Zaid akan lap cermin keter tu. Sekali pandang van kami dah jadi macam tepung gomak... putih semacam jer...

Baru ingat I ada sebut pasal Zaid yang lama sangat kat bilik air dengan sabunnya, ini penerangannya. Tempat yang kami berada ni jauh dari sumber air sungai, so bekalan air di perolehi dari bawah tanah. Kiranya hard waterlah. Untuk melembutkan air ni, pihak kerajaan telah mencampurkan air ni dengan bahan pelembut. Yang peliknya semua orang tak perasan yang air ni lain fesyen sikit dari Georgia. Dia sorang jer perasan. Terpaksalah Deen buat2 tanya kat kawan2 mat salehnya yang dah lama menetap kat situ kenapa air tu semacam jer. Kiranya dah lama nak tanya tapi tak tertanyalah... Kang kalau salah soalan nanti kena bambu pulak, aik dah lama dok sini baru perasan? So lepas tu Zaid pun mandilah macam biasa, tak payah lama2 dalam bilik air kira bersihlah tu bang oiii

Berbalik pada Minooka Park ni. Walaupun kurang licin, tapi tetap licin. Tapi, tempat letak keter pulak yang teramat jauh dari tempat sledding. So sekali lagi terpaksalah berjalan tanpa lenggang kangkong atas ais tu. Budak2 bila jatuh bolehlah ketawa terbahak sambil kata "awesome"lah... "cool" lah... kita ni kalau jatuh takut terus bergolek sampai bawah.. tak pasal2 jadi avalanche pulak (gelak golek2 macam icon YM) Tapi memang seronoklah tengok budak2 + Deen menggelongsor ke bawah. Kekadang derang berlanggar sesama sendiri. Ada masa tu Deen sled dengan Amir, kerana laju sangat, bila dia brek, kasut dia tercabut... I ngan Zaid yang baru jer beli jeket kulit ni, telan air liur jerlah.. nak tu nak jugak, tapi takut jeket kotor (read gayat + penakot). So buat2lah sibuk ambik gambar. Baya dok pujuk I ni suruh sled...




Hmm bilalah snow nak turun

Masih berhibur dengan lagu Dingin dendangan ZZ

Note : fotopages lately sengal semacam jer. so enjoylah gambar2 besar dulu sebelum I boleh upload gambar2 kecik tu


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net