(¯`·._©~F&Z Digital Eyes~®_.·´¯)

By: FAZIZAID

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 4-Jan-2008 00:01 Email | Share | | Bookmark
Kembara IV - First time Sledding

on the way there
dah sampai
posing2 dulu
View all 25 photos...
Next kami bercadang untuk main sled kat Valley Park. Snow yang fresh masih belum turun jugak so Deen kata, tempat tu mungkin licin (icy). Tapi kami pergi jugaklah kot2 boleh main.

Bebudak dah ready dengan all the gears nak main sled tu. Semua pakai tebal sebab masa tu memang bawah zero (celcius) degrees. Sampai saja sana, turun keter, kami yang dari Georgia ni menggeletar sejuk. Nak jalan pun susah sebab kasut kami bukan untuk jalan atas ais. Nak kena beli baru ke? Tak lah kot... kira kita2 ni jalan lahan2, pimpin tangan suami isteri macam orang yang tengah kemaruk bercintalah kaedahnya. Tapi yang tempat curam tak lah kami lewati, nanti jatuh dapat kemaluan besar , sakit totot nanti.

Oh ya sebut pasal sakit ni, si Dani dia ni sakit belakang akibat main football. Dah siap MRI bagai dah... tapi bila dapat main sled, wahhh bukan main lagi ligatnya... Bila tanya tak sakit ke, jawapan macho nya "I have to suck it up, Ma".. menjawab pandai, masa mengerang sakit, kita jugak yang susah Amin & Aina memang terrerlah main sled sebab derang dah biasa... BTW, I tak main... tunggu next timelah. Lagi pulak, lepas tu nak cuba tempat lain pulak kot2 selamat untuk menggelongsor. Mat saleh pun tak ramai yg datang. Pak itam memang tak nampak kelibat langsung




Thursday, 3-Jan-2008 00:01 Email | Share | | Bookmark
Kembara III - Jakun Jumpa Snow !!!

Bunga bungi segar atas meja
ada orang sekodeng kami
tengok gambar malam tadi kat PC
View all 10 photos...
The next day...... it was early in the morning (kol 9 kot.. pagi ke? he he he) I heard kelentang kelentung kelentang kelentung coming from the outside. Me and Zaid slept in Aina's bedroom (penuh dengan barbies and my little ponies, you.... rasa macam tidor di temani dayang2 pulak ) while the kids shared the room with Amin and Amir. So macam kilat bangun... sebab penat sangat so terlajak perahu tak boleh gostan balik dah itu punya tidor. Lena habis

Basuh muka alar kadar, gosok gigi, terus ke dapor. Tengok Deen & Baya hubby & wifey tengah gotong royong sediakan juadah bekfast. Marah Baya sebab tak kejut dia kata, "alah Akak, tak apalah, tahu sure penat journey jauh2"



Lepas tu Zaid and the kids bangun. Semua dok tengok saki-baki snow kat tanah. Mulut ternganga terpegun macam tengok muka Erra Fazira yang lawa tengah sanding hik hik hik Tanya derang, bila nak snow balik? Ikut ramalan esok atau lusa. Ish... snow ni tak nak welcome kami ke? Tak nak lah main snow yang ala-ala mines wonderland tuh...

Lepas makan dengan lahapnya, mandi bebudak pun turunlah gi main panjat bukit2 snow dengan main baling2 snow. Nak kata kami ni jakun, katalah.... memang jakun Georgia manalah nak dapat tu semua. So kalau nak main snow, kenalah gi tempat2 yang ada snow

Anyway, masa Zaid mandi, terwonder2 why dia dalam bilik air lama............... sangat. Bila dia keluar tanyalah dia buat apa lama2 (macam wartawan al-jazeera soal-jawab dengan Zam Maidinlah gamaknya), dia pun cakaplah... pasal masa mandi sabun tak nak hilang ek? Makin di gosok di bilas, makin banyak lekat kat badan. Semua dok iya? Tak perasan pulak. Nak tahu jawapannya, kenalah tunggu entry yang akan datang



Tengah dengar lagu "Dingin" dendangan Ziana Zain... best


Wednesday, 2-Jan-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kembara II - at the destination

bunga2 atas meja tuan rumah
Amir
Amir & Amin - main PSP sementara tunggu kami sampai
View all 34 photos...
After traveled for almost 15 hours, we arrived at Deen & Baya's house. Thanks to GPS, it made our trip a little bit easier. iPhone Zaid pun banyak membantu nak2 bila nak tahu berapa suhu kat tempat yang kami nak tuju nanti. It was one-nish in the morning. Their kids were still awake. Seronok nak jumpa kami kot sebab tak jumpa for almost 6 months after they moved from Georgia.

Masa on the way to kami nampak ada kesan2 snow kat bahu2 jalan. Mengikut kata derang, siangnya hujan, so semua senow yang ada dah kena cuci, cuma tinggal yang degil2 aja. Alamak, tak merasa snow ke kami nanti? . Tapi makin ke utara kami pergi, masih ada jugak lagi snow/ice kat jalan raya. Licin jugak. Sampai kat area perumahan derang, Deen dah standby tunggu kat selekoh sebab GPS tak boleh detect exactly kat mana rumah derang (kawasan baru so tak masuk dalam map GPS lagi). Nampk Deen so just follow his car to his house. Sampai aja Baya dah standby dengan camera D-40nya... flash sana flash sini rasa macam celebrity pulak .

Masuk aja dalam rumah terkejut beruk kami sebab banyak sangat makanan atas meja. Patutlah masa on the way tadi Baya asyik called aja tanya kat mana sebab dia takut dia tak sempat 'bersiap'. Rupanya dia main masak2. Terima kasihlah sebab kami memang lapar. Bekalan yang bawa, sampai setengah jalan dah sejuk dah. So lepas rehat kejap, makanlah kami bersama2 dengan tuan rumah. Lepas makan dan bila makanan dah digested semua, kami pun tidorlah.....




Kalau you all nampak ada kek atas meja tu, sebenarnya on the day kami sampai tu adalah hari jadi Baya.... so here it is again, Baya... "Happy Birthday, to you !!"


Tuesday, 1-Jan-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kembara I - Perjalanan Bermula & Happy New Year 2008

was it I-24 West
or 57 North?
 
View all 10 photos...
we just came back from our vacation. we had a great time.
there are more than 1,000 photos taken.... for this entry, we will upload the photos during our trip to the destination. Photos of moon rise during sunset. It was kind of hard to capture the object while the automobile was moving.




Anyway, would like to wish you all Happy New Year !!


Friday, 28-Dec-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Sweet 16

 
 
 
View all 60 photos...
Happy Birthday, Ezra




[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net