(¯`·._©~F&Z Digital Eyes~®_.·´¯)

By: FAZIZAID

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 19-Dec-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Eid '07, Merry X-mas '07 & HNY 2008

 
 
snowballs
View all 6 photos...
Sini Raya hari Rabu, 19hb Disember, 2007.
Tak beraya mana pun sebabnya budak2 tengah sibuk exam.
Minggu depanlah Raya sebab budak2 dengan paknya cuti hujung tahun
Rasa nak pergi berjalan pulak... tapi ke mana ya?
So kalau lama tak update FP ni maknanya, I gi jenjalan lah tu....




Untuk Raya Haji ni I buat 2 kuih jer... snowballs (sebab dah nak masuk winter and snow tak turun2) dengan Tart Nenas (pada yg wonder why tart I kaler merah; jawapannya, I suka merah )


Wednesday, 12-Dec-2007 20:50 Email | Share | | Bookmark
Macam-macam

anak ku yg asyiklah dengan game dia
kat rumah Nina
gumbo
View all 18 photos...
Sedar tak sedar, dah 4 tahun kami berkecimpung dalam fotopages nih.
Yes... Dec 7 is our FP anniversary. Kejap jer rasa.
Would like to Thank You guys for keep visiting this fotopages


Last Sunday, we went to Phil and Nina's house. Apa lagi kalau buka untuk makan2 . Phil masak ribs BBQ, Nina dengan murtabak mini, mexican rice and gumbo.. wah... southern habis hari tu. Thank you ya, Nina and Phil Ingat nak bawak kek lapis lidah k*l*ng, tapi nampak macam tak berapa menjadi, so jamu anak2 jer makan.



Few days back, Zaid went to the court. No.. no.. no... bukan nak file saman fitnah pada sesiapa yg suka bawak mulut tu buat fitnah tu (ikutkan hati memang nak saman sangat - saksi pun ramai, tapi sabar jer lah... lenguh dia bercakap nanti, berhentilah tu), tapi sebagai witness pembunuhan yg berlaku awal tahun ni. No.. no.. bukan yang suka buat fitnah tu yang kena bunuh, ni entah sapa2 tah.. padahal kami tak ada pun kat tempat kejadian tu pada masa tu.



Ayway, masa dok tunggu kat luar kamar perbicaraan tu, Zaid cerita ada sorang pak cik mat saleh ni datang gesel2... (lempang kang), sambil cakap "I know what you've been through... it's not easy to be here today... bla bla bla..." ingatkan dia nak apa pulak padahal Zaid tak ada rasa apa2 pun masa menunggu except boring giler sebab kata kul 10 pagi, kul 3 petang baru masuk beri statement, rupanya, dia ni paderi yang nak suruh orang gi gereja dia. lerrr... Zaid cakaplah kat paderi tu yg dia ni, Islam, tak gi church. Mulalah pakcik ni korek sana sini nak tahu lagi... siap tanya nama, datang dari mana, belajar kat mana semua... So cakaplah nama sekian2... dia pun cakaplah tak pernah nama yg macam tu, cakap belajar kat sekian2 U dulu lepas tu datang sini balik untuk kerja. Dia pun tanyalah, kat malaysia tak ada U ke? Zaid pun cakaplah, U banyak tapi tak cukup sebab rakyat malaysia semua pandai2 .. so pak cik tu pun beredarlah dari situ....

Sekianlah cerita untuk minggu ini

Tambahan : Baru dapat CD terbaru Siti.. so far yg sedap lagu Hati jer..


Wednesday, 5-Dec-2007 18:06 Email | Share | | Bookmark
Sukanya Dia.....

Aizad
Danial
Ezra
View all 34 photos...
Hari tu, masa tengah main masak2 Chicken Alfredo, Baya ding-dong kat YM, mengkhabarkan berita gumbira yg kawasan2 yang sewaktu dengan depa telah dilanda snow. Tumpang seronok I mendengarnya. Yelah, kawasan2 yang sewaktu dengan I ni, bukan setakat snow, hujan pun tak nak turun walaupun kekadang suhu jatuh pada paras beku. Temperature kat sini agaknya dia ikut climate saham kot. Kejap naik, kejap turun




Monday, 3-Dec-2007 19:53 Email | Share | | Bookmark
Enak, Buk

Aizad is ready to go
says buh-bye to his bro, Fairul
sampai, satay dalam proses pembakaran
View all 9 photos...
Sabtu lepas, kami jalan2 ke rumah itunya mpuk Leni. Kami makan satay. Satay Padang. Sedapnya... Terimas, mpuk kerana sudi2 ngajak-in kami (betul ke grammar batawi nih ). Enak2 ngobrol, sampai lupa ambik itu photo banyak2.



Ramai jugak yg Leni jemput. Ada yg tak pernah jumpa since last year. Ye lah.. masing2 sibuk. Antara perbualan yg kami bualkan ialah pasal membesarkan anak2. Antara soalan atau more to kenyataan (statement) yg diajukan pada ku ialah, "Fazi, you tak boleh latih anak2 you dari kecik lagi ke.......... bla bla bla" I said dalam hati 'Hello... you don't know me and my family, camana you boleh keluarkan kenyataan sedemikian rupa? Dari siapa you tahu pasal I and my family? Siapa yang bawak mulut yg lebih luas dari mulut tempayang pecah ni, memang tak ingat akhiratlah nih'... tapi yg keluar dari mulut I, "I have no problems with my kids".. dan dipersetujui oleh Hani.... The fact is, I ni bukan jenis suka mengadu kat orang pasal hal dalaman rumah tangga. Tapi ada jer yang suka buat cerita

Itulah cerita kali ini.....


Thursday, 29-Nov-2007 21:40 Email | Share | | Bookmark
His New Toy

zaid and his new toy
Faizal Tahir?? sedap ke?
cool stuff
View all 6 photos...
He just bought an iPhone to replace his old RAZR.
Looks like x-mas comes early this year




Yang kelakarnya, bila dapat benda baru ni, sampai movie pun kami nak tengok dalam benda-alah kecik nih. Semalam kami tengok citer OTAI, esok nak tengok citer hindustan pulak . Apple tak nak buat iKitchen ke? Senang sikit kerja.


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net