(¯`·._©~F&Z Digital Eyes~®_.·´¯)

By: FAZIZAID

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 17-May-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Scrimmage

Danial No 9 (White)
 
 
View all 24 photos...
Quote:
Blue VS White


Quote:
Team Ezra (Blue) lawan team Dani (White).
Ezra nombor 51, Dani nombor 9.




Quote:
As I mentioned in my previous entry, perlawanan ni berlangsung sama hari dengan Fairul punya commencement. The day before dah cakap dah kat head coach derang yg kami terpaksa ambik bebudak tu awal around kul 12 gitu, and the coach said OK. Dani ngan Ezra pun dah cakap jugak kat coah memasing yg derang kena blah awal. Tapi camana tah bila derang tengah dok syok main tu, bila bebudak ni minta izin nak keluar padang, ada satu coach ni marah pulak. Geram bila ingat.




Quote:
Sebenarnya kami tak berapa suka sangat anak2 ni main football. Lasak dan ganas giler. Dani dah berapa kali bila balik rumah mengadu sakit belakang ler, sakit itulah ini lah. Tapi dah derang suka jugak, tahan hati jer lah. Tapi bila derang lawan, gi jugak tengok . Bersorak jerit bagai jugak . Tapi betul jugak kot bila derang kata, bila dah masuk college nanti susah nak main sebab badan derang tak akan besar dan tinggi susah nak lawan badan mat salleh ngan pak itam yang memang tinggi dan besar.




Saturday, 10-May-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Magna Cum Laude

Birthday Fairul
icecream cake
graduation day
View all 207 photos...
A very busy weekend. After picked up Zaid from the airport, went to buy an ice cream cake to surprise Fairul on his 22nd birthday.

The next day went to Dani and Ezra's school to watch their football scrimmage. Will upload the photos later. But couldn't stay long as we need to attend Fairul's commencement at his college. Must be there before 2:00 pm. So have told their coach that we need to pick Dani and Ezra around 12 noon so that we can be there before the commencement start.

After picked the kids, went home first to get dress. Alarr... anak nak terima ijazah, nak lah jugak tampal bedak, pakai lipstick, shadows sana sini, kan? Melaram lah akak dengan baju baru and beg Coach yg abang Zaid hadiah masa birthday dulu tu. Ni kira hari pecah dara dialah. First time pakai Sayang weii...

We arrived at the college just in time before they entered the hall. Alamak, tempat duduk semua dah kena sapu. Beridirilah kami anak beranak. Cari sudut elok sikit, tak nak lah bila ambik gambar nanti nampak dari belakang jerr.. Punya lama berdiri, dah naik kematu dah kaki nih, sebab akak pakai kasut tumit tinggi



Bila announcer sebut nama anak, alahai rasa kembang kuncup hidung. Nak nangis ada, nak menjerit ada. Sesungguhnya inilah hadiah hari ibu yang paling best sekali. Rasa baru jer dia graduate high school. Teringat 22 tahun yang lepas, lepas final exam, that night I was in labor. 4 days after that we wnet for our commencements. Bawak Fairul sekali gi terima ijazah. Hari ni, 4 hari lepas birthday dia, dia pulak terima ijazah



After all the graduates received their certificates, we went outside to take few photos. Went to the reception area as they served some foods and drinks too. Lapar gila time ni sebab tak makan since pagi lagi. Pulun habis2 apa yang ada.



And then Fairul took us for a campus area. Aduhai, dengan kasut tumit tinggi nak kena jalan satu campus, mahu tak tonggek bontot I stay macho & ayu jer lah. Sambil jalan2 sambil ambik gambar.

Then we went to Fairul's house for a rest. Sempatlah buat air liur basi kejap sementara tunggu dinner time. Tanya dia nak gi makan kat mana since we will be celebrating 3 events. Birthday, Graduation and Mothe's Day. 3 dalam 1 lah tu. Kesian cik abang kalau nak kena ada 3 dinner mana tak koyak poket dia We went to Pappadeaux Seafood Restaurant kat area Marietta tuh. Fuuhh.. punyalah ramai orang, sampai kena tunggu 1 jam. Sempatlah petik kemra jugak.



Zaid said order anything you want. Ni dah kira bagus nih. Si Dani nak try fried alligator. Explainlah kat dia, menatang tu kita tak boleh makan. So semua order seafood jer lah. Kira berbaloi lah dengan harga yang kami bayar & kena tunggu sejam nak dapatkan tempat duduk. Masa makan, sempat lagi bisik2 dengan waiter ti soh bawakkan kek sepotong sebab nak celebrate graduation day Fairul kat situ. Dalam masa berbisik tu dia dah tahu dah. Semua senyum2 sebab nak pekenakan Fairul. Kami ingat nanti adalah semua waiters datang nyanyi gumbira. Rupanya dia bawak ekk dengan lilin jer. Hah.. pandai2 kau orang lah nak buat camana. Gitulah gamaknya dalam fikiran pak cik waiter tu kata dalam hati.






Balik rumah terus "cuci" gambar sebab tak sabar nak bagi link kat family kat Malaysia.



Bangun pagi, terkejut tengok ada roses and two cards


Thursday, 8-May-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Hari Minggu Yang Indah

posging depan rumah dengan Jacob
pemandangan belakang rumah
kat balcony - bincang apa tuh?
View all 6 photos...
Cuaca terang, tak panas sangat tak sejuk sangat. Elok2 jer.
Memula gi Penang Restaurant sebab malas nak masak. Order Roti Canai, Mee Goreng Mamak dengan Seafood Chow Fun.

Lepas tu jumpa Jum & family. Jum's MIL is in town.



Kelakar betul si Jacob nih




Saturday, 3-May-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Chicken Rice (Nasi Ayam)

rebus ayam
teloq
lumur ayam dengan kicap, halia....
View all 9 photos...
When was the last time I cooked Nasi Ayam? Don't remember
But I think it was quite some times already. While cooking this I remember that we as a family always went to Gerai Nasi Ayam at Taman Bukit Indah where this Mak Cik Indon used to sell her Nasi Ayam Goreng. Sedap sangat


I wonder whether the gerai is still there or not.





Saturday, 26-Apr-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Spring Fling

future pre-K and K kids
 
 
View all 123 photos...
Today, Aizad's school held a school carnival called Spring Fling. I was elected as the school photographer so had to be there early for a teachers-parents meeting. Have not been playing with my camera(s) for a long time so I was pretty excited about this job (tak ada upah pun, saja seronok2).




I think all of us (teachers, parents and the kids of course) had so much fun because the weather was very nice. Hope will have the chance to take action photos again in the future.


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net