(¯`·._©~F&Z Digital Eyes~®_.·´¯)

By: FAZIZAID

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 14-Oct-2007 16:51 Email | Share | Bookmark
Gambar Raya

Shah masak
Fazi masak
Kailan
 
lilin hari raya
mussels - shah masak
ikan tongkol untuk nasi dagang
lilin dah cair
dapor pun berasap
Kek Lobak Merah Raya - resepi Roy
Hidangan Nasi Dagang
lauk ikan tongkol
ayam
nasi dagang
Raya cookies
Day 1 - tetamu pertama - Bashir
Bashir lagi
Aizad & Zaid
family photo
eh makan lagi
family photo - fairul ada kelas
 
~F&Z~
posing solo
posing berdua
kucupan azimat dari suami di pagi Raya
Leni & co datang
merasa biskut Raya
Leni - inai masih di jari ;)
Liza & co
Noah
Liza & Co lagi
Hani & Noah
fairul amik gambar of the ladies
Ulrich & Noah potong kek Raya
in B&W
Fidiw, Liza & Hani, Fazi
the girls
the girls lagi
little kids jamu selera (kena paksa sebab main game jer)
ramai2 sebelum end of Day 1
Day 2 - Nak gi rumah Sultana
Danial & Hani main buaian
Noah tumpang sama
makan2 kat rumah Sultana
makan2 kat rumah Jum & Kay Ree
makan2 lagi
masih makan2 lagi
F&Z family
retro
sekali lagi
lagi
dan lagi
zaid & danial
tayang kaki
dari jauh
relaks 2
group photo sebelum balik
sekali lagi
last - bye Jacob
3rd Raya - Eric datang
Ijat
Max
Jessie
 
Max & Ezra
Zaid potong kek Raya
yang Liza bagi
utk dihantar ke utusan... sempat ker?
Gambar2 Raya ni yang kami kumpul since before raya lagi, masa Shah datang untuk berbuka before he left to VA. Dia masak wonton ngan mussels. I pulak masak steam fish ngan Kailan. Hari Khamis dah kedengaran desas-desu mengatakan Hari Raya jatuh pada hari Jumaat. Kelam kabut sangat rasa. Mulalah tanak & masak itu dan ini. Last2 baked carrot cake (resepi dari Roy). Dah masak tu, dalam pukul 3 pagi cam tuh, kejut Zaid suruh decorate kek tu. Dengan mamai dia tu, inilah hasil kek raya ku - Thank You, Abang



First Raya, biasalah, kami lepak kat rumah saja, tunggu orang datang untuk beraya. As Raya jatuh pada hari Jumaat, most of them datang lepas office hours. Fairul ada kelas so tak boleh nak datang awal. Petang pulak, Danial & Ezra ada game football. Ijat I pontengkan Zaid ada 2 meetings hari tuh. Anyway, I masak nasi dagang (versi Kelantan & Trengganu), Rendang & Kuah Kacang untuk Nasi Impit. Thanks to Leni & family (sedap air teleng you), Liza & family (your black forest cake is sooo yummy), Bashir, Fidie, Phyllis, Arif & family and Zam & family for coming. I ni tak adalah nak buat e-vite ke kad jemputan ke nak suruh-suruh orang datang rumah untuk beraya. Dah bertahun2 dok sini, so orang dah tahu, I memang masak something special untuk Beraya. . Lepas jer derang balik, my uncle called from Malaysia. Rupanya derang makan nasi dagang jugak untuk hari Raya . Seronok dapat berbual dengan family di Malaysia. InsyaAllah, kalau tak December tahun ni, summer tahun depan I balik Malaysia.




Second Raya, Kami pergi rumah Sultana. Jumpa Liza & co lagi kat sana . Sultana masak indian foods. Sedap....... Lepas tu bebudak nak gi Discover Mills (mall) sebab nak spent duit raya yang pak dia bagi . I ngan Zaid pun beli kasut gak Lepas tu balik rumah kejap then gi rumah Jum sebab nak beraya dengan baby baru dia, Jacob. Tak meragam langsung si Jacob nih. Biasalah dia akan jadi tumpuan semua orang. Lepas sorang2 pegang dia Jumpa Azah & hubby kat situ. Balik rumah dekat kul 11 malam. Terus lepak... penat betul.




Hari Raya ketiga (Ahad). Budak2 dah lama pesan, hari Ahad derang nak bawak kengkawan derang datang beraya. Walaupun bukan islam, tak salah ajak derang meraikan Aidil Fitri. At least tahulah derang ni serba sedikit perihal adat istiadat ugama dan kebudayaan kita. Di samping rendang dan nasi impit yg derang dak sorok awal2 (takut habis), I masak baked mac & cheese and hot wings. Kira 3rd Raya ni westernlah sikit .



Anyway, how's your Raya?

Nota :
Baju Raya pertama Fazi&Zaid tajaan Jum & Kay Ree
Baju Raya kedua Fazi tajaan Nonie


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net