(¯`·._©~F&Z Digital Eyes~®_.·´¯)

By: FAZIZAID

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 3-Jan-2008 00:01 Email | Share | Bookmark
Kembara III - Jakun Jumpa Snow !!!

Bunga bungi segar atas meja
ada orang sekodeng kami
tengok gambar malam tadi kat PC
budak2 bangun tido terus main game
tolong2 apa yg patut kat dapor
jom makan
pemandangan belakang rumah dari balconi
anak2 turun main salji yg membukit
tengok apa kat tangan Dani
bertuah punya anak !!
The next day...... it was early in the morning (kol 9 kot.. pagi ke? he he he) I heard kelentang kelentung kelentang kelentung coming from the outside. Me and Zaid slept in Aina's bedroom (penuh dengan barbies and my little ponies, you.... rasa macam tidor di temani dayang2 pulak ) while the kids shared the room with Amin and Amir. So macam kilat bangun... sebab penat sangat so terlajak perahu tak boleh gostan balik dah itu punya tidor. Lena habis

Basuh muka alar kadar, gosok gigi, terus ke dapor. Tengok Deen & Baya hubby & wifey tengah gotong royong sediakan juadah bekfast. Marah Baya sebab tak kejut dia kata, "alah Akak, tak apalah, tahu sure penat journey jauh2"



Lepas tu Zaid and the kids bangun. Semua dok tengok saki-baki snow kat tanah. Mulut ternganga terpegun macam tengok muka Erra Fazira yang lawa tengah sanding hik hik hik Tanya derang, bila nak snow balik? Ikut ramalan esok atau lusa. Ish... snow ni tak nak welcome kami ke? Tak nak lah main snow yang ala-ala mines wonderland tuh...

Lepas makan dengan lahapnya, mandi bebudak pun turunlah gi main panjat bukit2 snow dengan main baling2 snow. Nak kata kami ni jakun, katalah.... memang jakun Georgia manalah nak dapat tu semua. So kalau nak main snow, kenalah gi tempat2 yang ada snow

Anyway, masa Zaid mandi, terwonder2 why dia dalam bilik air lama............... sangat. Bila dia keluar tanyalah dia buat apa lama2 (macam wartawan al-jazeera soal-jawab dengan Zam Maidinlah gamaknya), dia pun cakaplah... pasal masa mandi sabun tak nak hilang ek? Makin di gosok di bilas, makin banyak lekat kat badan. Semua dok iya? Tak perasan pulak. Nak tahu jawapannya, kenalah tunggu entry yang akan datang



Tengah dengar lagu "Dingin" dendangan Ziana Zain... best


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net