(¯`·._©~F&Z Digital Eyes~®_.·´¯)

By: FAZIZAID

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 9-Jan-2008 00:00 Email | Share | Bookmark
Kembara IX - University of Wisconsin

tunjuk apa tu?
elok-elok aina... kang jatuh
jom gi sini pulak
amin ngan aizad
Ezra & Danial
mamarazzi ambik gambar apa tu?
semua jalan macam penguin
ijat jatuh berdebuk
baya depan U of WI
kepal ais nak buat apa tu?
park keter nak tengok scenic view
posing japs
cute
bangunan apa tah.. lupa
Science Building
kelakar tengok gambar nih
ais atas tasik
snowman diet
aizad
ezra
amin
castle
castle
science hall
tak kena curi ke beskal ni?
jom iklankan diri
observation place
jeti beku
sayup mata memandang
tengok muka Dani yang nakal tu... adalah projek dia tu
Lepas melawat capitol building, kami jenguk2 kawasan University of Wisconsin. Sebab masa tu cuti, tak ramai penghuni university yanng kami temui. Kawasan yang selalunya sesak dengan manusia pun sunyi sepi jer. Tapi sukalah kawasan ni sebab dekat sangat dengan Tasik Besar tu. Bangunan dia pun cantik macam castle gituh



Pacifica D&B leads kami round2 nak cari tempat parking. Pusing punya pusing, kami pun ambiklah satu jalan ni. Zaid dah terperasan yang Deen masuk jalan haram (i.e. jalan untuk laluan bas sahaja). Tapi sebab kami ni tak moh sesat, so ikut ajalah bekalakng pacifica Deen tu. Lepas tu Zaid nampak ada itu keter polis sudah follow dari belakang. Dalam hati dia dok berdoa agar polis tu nampaklah plet Georgia tu so tak kena saman. Bila kami pusing kanan, keter polis tu pusing kiri. Ahhh lega.



Tapi lepas tu jumpa lagi keter polis tu dok ikut van kami. Gamaknya polis ni ada itu syak wasangka kot... dia potong van kami, dah dok sebelah van Baya... dahlah masa tu Baya tak pakai seat belt... huh kelamkabut jugaklah mak cik tu. So main lambai2 dengan polis tu, lepas jugak. So kami decided masuk ajalah parking lot mana2. Bayar pun bayar lah. Nasib baik hari cuti, so parking free (tapi tak sure, kami masukkan jugak syiling 25 sen 3 keping untuk 45 minit). Lepas park keter elok2, kami pun merondalah kawasan U dengan kami.



Dalam ronda2 ni jumpalah mat saleh ni. Professor agaknya sebab nampak berumur sikit dan berjambang. Dok tanya kami dari mana semua (terus Zaid teringat kes Padri hari tu). Jawab dari Malaysia terus dia kata... oooh so you're muslim and you speak Arabic... pulak dah. So sahlah bukan professor kot. Zaid jawablah yang kami ni memang muslim tapi tak cakap Arab.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net