(¯`·._©~F&Z Digital Eyes~®_.·´¯)

By: FAZIZAID

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 15-Jan-2008 00:00 Email | Share | Bookmark
Kembara XV - Sledding in the snow

masa nak gi sana, pekerja tengah bersihkan jalan dari snow
Keter Baya kat depan
Garmin kata, Turn Left
 
 
 
 
 
 
aina
ambik gambar ambik jugak, kamera kena jaga....
 
amin
cantik
I naik ngan amir
baya's turn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aizad
 
 
Zaid's turn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Teringat lagi masa on the road from Georgia to Wisconsin hari tu, kami suami isteri dok berbincang dalam keter, kalau sampai sana nanti, dok sana nanti, kalau tak dapat snow tak payahlah rasa apa2.... tujuan utama nak jumpa Baya & Deen dan bebudak tu. Kalau dapat rasa fresh snow, kira bonus lah tu Even dah masuk Illinois (Chicago area) pun, rupa snow tak nampak pun. Anak2 dah bising dah.... mana snow.. mana snow

So kiranya hari ni ibarat pucuk di cita, ulam yang datang. Dapat snow dan bebudak lagilah riang-ria macam di Hari Raya, dapat main sledding dalam fresh snow lagi.

Kiranya hari ni dalam sejarahlah jugak. Atas dorongan suami, anak2 dan Baya, I kuatkan hati, join depa semua main sledding. Masa mula2 naik menda alah tu, tuhan aja yang tahu. Pegang tempat pemegang tu bukan main kuat lagi macam nak tercabut handle tu. Kaki pulak bukan main kuat lagi tahan kat tanah. Padahal kalau dok tahan macam tu, manalah sledding tu nak gerak. Lepas kaki sikit2... sikit2.. lahan2 .. so benda tu pun geraklah lahan2 jugak... Rasanya OK kot... so terus lepaskan kaki dan bersdesyum benda tu meluncur ke bawah....



Maka mulalah dup dap dup dap jantung laju. berselawat dan baca itu ini bagai. Bila sampai bawah... hmm not bad Seronok pulak jadinya...So buatlah dua 3 kali lagi....

Yang bebudak ni, bila dah boring menlucur macam tu aja, mulalah create bump lah, buat loronglah... lawan sapa jauhlah. Memacamlah idea derang ni bila dah boring dengan sesuatu permainan


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net